WORKSHOPS

 

YOIN, de stilte

 

 

Stilte is als ademhalen; geen mens kan zonder. En toch in deze tijd van social media en drukte vergeten we soms om even stil te staan en stil te zijn.

In YOIN, de stilte, doen we een stilte wandeling.

Start 13.30 uur. Een wandeling om helemaal tot rust te komen, even stil te staan, een middag voor jezelf. Met af en toe een vraag die je voor jezelf in je hoofd en hart kan beantwoorden. Doe je mee? App je naam en de dag van de stiltewandeling naar 0613238429 en ik stuur je de rest van de info. Verwen jezelf en sluit aan. Wees welkom

  • 15 april Friesland
  • 17 juni Noord-Holland
  • 16 september Noord-Holland
  • 28 oktober Noord-Holland

 

YOIN, jouw talent, omdat jij er toe doet!

Workshop voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar. De workshop “YOIN jouw talent” laat jongeren nadenken over vragen: Wat kan ik? Wat vind ik leuk? en Wat wil ik? Met prikkelende vragen gaat uw kind in een groep van ongeveer vier personen op een laagdrempelige manier een spel spelen waarin ze gaan kijken naar hoe ze hun toekomst wil vormgeven.
De workshop is geen beroepentest welke een beroep oplevert, het spel maakt ze duidelijk wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Op deze manier leren ze om bewust een richting te kiezen die bij hen past.

Na deze workshop kunnen jongeren de volgende zin aanvullen: Ik wil iets met……
Het beantwoorden van die vraag zal voor veel ouders een hele opluchting zijn!

WANDELVERGADERING

Een wandelvergadering klinkt net zo eenvoudig als het is. Het betekent simpelweg een bijeenkomst die plaats vindt tijdens een wandeling en niet in een kantoor, café, vergaderzaal, lunchroom waar de meest gebruikelijke vergaderingen van het werk plaatsvinden.
Als je een paar jaar geleden in Silicon Valley liep had je grote kans om Steve Jobs tegen te komen. Hij was een fervent wandelaar. En niet alleen hij Zuckerberg, Einstein, Freud hielden ook van wandelen. Einstein heeft gezegd over wandelen: “De benen zijn de wielen van de creativiteit”. En heel lang gelden gaf Aristoteles al wandelend les aan zijn leerlingen.
Wandelen is gezond, maar in al zijn eenvoud een middel om snel overheen te kijken. En dat terwijl het bewezen effect van wandelen op je brein jaloersmakend is voor de supplementenindustrie, aldus Davis Dissalvo
Onderzoek heeft uitgewezen dat de manier waarop we wandelen de kans vergroot op creatief denken. Dit helpt je tijdens vergaderingen zodat je niet in de vaste patronen blijft denken. Verder zijn er onderzoeken (Bloomberg 2014) die uitwijzen dat tijdens een wandelvergadering de werknemers eerlijker en productiever zijn dan tijdens een traditionele vergadering.
Wat levert wandelen allemaal nog meer op
1. Wandelen geeft een boost aan het humeur van je werknemers
2. Wandelen verbetert hun creativiteit zeker als je op zoek bent naar oplossingen
3. Wandelen maakt nieuwe verbindingen tussen hersencellen
4. Wandelen verbetert het werkgeheugen
5. Wandelen geeft ritme om te denken
6. Tijdens het werk wandelen met een doel voor ogen levert vitalere werknemers op
Wat kan er aan bod komen tijdens een wandelvergadering?
· doelen stellen
· knopen doorhakken
· visie ontwikkelen
· acties bepalen
· en meer
Wat levert een wandelvergadering jou en je team op
· Natuurlijke omgeving stimuleert creatief denken
· Fysieke aspect versterkt de focus
· Ontspannen break en oplaadmoment voor medewerkers
· Productiviteit verhogend
· Vitaliteit versterkend en vermindert stress
Tijdens een wandelvergadering is het mogelijk om oefeningen te doen waardoor de helderheid en klaarheid van de acties geankerd worden zodat de acties ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.
Zelf wandelend vergaderen? Bel of mail met mij voor meer informatie of een offerte

 

 

HIEP & GLORIA wandeling

Je verjaardag, jubileum, vrijgezellenfeest, welk feestmoment dan ook eens op een andere manier vieren dan thuis of in een café? Doe dan een HIEP & GLORIA wandeling. Tijdens deze wandeling in de duinen van Schoorl wordt degene om wie het draait maximaal in het zonnetje gezet. We wandelen en doen tussendoor opdrachten om de feestvreugde te verhogen. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers ( let op geen kinderpartijtje!) Neem contact op om de invulling en kosten te bespreken.

Wil jij een (wandel)coaching of Workshop?

Bel voor een kennismakingsgesprek 0613238429 of mail naar info@yoin.eu

Bel mij!